Kersencake zonder suiker

Het kersenseizoen is weer begonnen, jummie! Buiten dat kersen erg lekker zijn,

zijn ze ook nog erg gezond!

Er zit anthocyaninen in kersen, wat een ontstekingsremmende werking heeft. Buiten dat werkt de kers als antioxidant, wat inhoudt dat ze de vrije radicale in je lichaam te lijf gaan.

Eet je kersen vlak voordat je gaat slapen, dan bevordert dit je slaap er zit namelijk melatonine in kersen!

Ingrediënten kersencake:

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram speltbloem
  • 1 grote rijpe banaan
  • 4 eieren
  • Sap van 1 citroen
  • 400 gram kersen (ontpit)
  • 1 tl. vanillepoeder
  • Snufje zout
  • 1/2 zakje bakpoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Indien je geen siliconen cakevorm hebt, bekleed dan je cakevorm met wat bakpapier, zodat je de cake er straks gemakkelijk uit krijgt.
  3. Meng alle droge ingrediënten met elkaar (amandelmeel, speltbloem, vanillepoeder, zout en bakpoeder).
  4. Doe de banaan, samen met het sap van de citroen en de eieren in de blender en blendt dit tot een glad geheel.
  5. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng dit tot een glad beslag.
  6. Neem nu de kersen en voeg dit aan je beslag toe, houdt een paar kersen over. Roer de kersen er goed doorheen.
  7. Zet de cake voor 50 – 60 min. in het midden van een voorverwarmde oven.
  8. Controleer of je cake gaar is d.m.v. een satéprikker, deze moet er schoon uit komen.
  9. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen, voordat je de cake eruit haalt.

Voedingswaarden per plakje (14 plakjes):
Calorieën: 142
Eiwitten: 7,11 gram
Koolhydraten: 10,17 gram
Vezels: 1,89 gram
Suiker: 0 gram
Vetten: 10,65 gram

Deze cake is lactosevrij.

Tip: vervang de kersen eens voor ander fruit, of voeg nog een extra soort fruit toe! 

Comments

comments

4 thoughts on “Kersencake zonder suiker

  1. Vorig weekend gemaakt. Beetje wennen aan de smaak omdat ik cake met zoet associeer. Maar de kersen erin zorgen voor een heerlijke bite. Erg lekker!!

    1. Leuk! Kan ik me wel wat bij indenken ja, als je willekeurig wat uit je kast pakt, is de kans groot dat er suiker in verwerkt zit. Onze smaak is dus best ‘verpest’.

Geef een reactie