Healthy Turkse pizza

Aangezien ik vandaag niet zoveel tijd had, heb ik er voor gekozen om een wrap te gebruiken, lekker lazy dus šŸ˜‰

IngrediĆ«nten voor 4 Turkse pizza’s:

Vulling:

  • 4 wraps (Beste zijn die van Santa Maria Tex Mex) uiteraard kan je ze ook zelf maken met bijvoorbeeld boekweitmeel.
  • 100 gram rundertartaar
  • 1/4 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 tomaat
  • 1,5 eetl. tomatenpuree
  • 1 takje verse peterselie
  • 1 eetl. gesmolten kokosolie
  • 2 eetl. water
  • Snufje zout & peper
  • 1 tl. chillivlokken (als je niet van pittig houdt, laat deze er dan uit)

Topping:

  • 1/2 ui
  • Sla
  • 1/2 citroen
  • Tomaat
  • enz, enz.

Knoflooksaus:

  • 3 eetl. Griekse yoghurt 0%
  • Knoflookpoeder (naar smaak)
  • Peper & zout

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediƫnten, behalve de rundertartaar in de foodprocessor (een blender, of staafmixer kan ook).
  2. Maal tot alles heel fijn is.
  3. Voeg dit mengsel toe aan de rundertartaar en meng alles goed door elkaar.
  4. Doe het mengsel op de wrap.
  5. Zet een pan op middelhoog vuur, leg de wrap in de pan en doe er een deksel over heen.
  6. Bak de Turkse pizza in 4 minuten gaar.
  7. Leg de pizza op een bord en dek deze af met een theedoek, zo zorg je er voor dat de pizza krokant blijft en je hem op kan rollen.
  8. Bak de volgende pizza in de pan en leg deze op zijn kop, op je al gebakken pizza en leg de theedoek er weer overheen. Herhaal dit totdat je alle pizza’s hebt gehad!
  9. Zet de pizza’s op tafel en laat iedereen zijn eigen pizza vullen. Eet smakelijk! Eet er gerust 2 of 3 als je dit als diner eet.

Voedingswaarden per Turkse pizza:
Calorieƫn: 154
Eiwitten: 10,38 gram
Koolhydraten: 20,8 gram
Vetten: 2,7 gram

Door de wrap is dit gerecht niet glutenvrij, als je de wrap zelf maakt, is hij dit wel!

Door de knoflooksaus is hij niet lactosevrij, vervang de Griekse yoghurt door soja yoghurt en je gerecht is lactosevrij!

Comments

comments

Geef een reactie